2009. szeptember 3., csütörtök

Nap, minta nap belefutok hazafelé egy jellegzetes pesti látványba: szép, díszes házakba, melyek egyszer-egyszer a szecesszió stílusjegyeit foglalják magukba, de a vakolatuk omlik, az ablakok koszosak, a nyílászárók pedig öregek és rossz állapotúak. Számtalan régi, repedezett faablak is előfordul bizonyos kerületek egyes részein.

Egyértelmű, hogy számtalan ház esetében hiányzik egy ablakcsere, amivel ezáltal a városkép is javítható lenne, persze manapság sok esetben kisebb gondja is nagyobb az embereknek, mint hogy nyílászárót cseréljen.



Pedig, hosszú távon mindenképp megéri, hiszen egy minőségi fa nyílászáró például nem csak szép és mutatós, hanem még tartós is - emellett kifejezetten jól szigetel, ami jó esetben kisebb téli gázszámlát is eredményez. Ráadásul tudtommal lehet igényelni olyan jellegű támogatást is, amivel többek között egy ablakcsere, nyílászáró csere is simán megoldható.

Itt pedig jó minőségű faablakok kaphatók.

2009. augusztus 31., hétfő

Ha medencét látok egy wellnessközpontban, egy üdülőhelyen, vagy éppen egy kertben, többnyire megnézem annak kialakítását, anyagát és stílusát - és úgy összességében azt tudom elmondani, hogy általában azok tetszettek meg leginkább, amelyek az üveget, mint építő- vagy dekorációs anyagot, tartalmazzák.

A medence és uszodatechnika esetében elég gyakran találkozni az üveggel, mint alapanyaggal, van, ahol üvegcsempék borítják a medencék falát, és van, ahol üvegből készült, átlátszó járófelületek ívelnek át a vízen, ami telis-tele van pihenő emberekkel.

Az üveg és dekorüveg továbbá jól használható az imént említett "üvegjárdák" végcéljaként is funkcionáló, kisebb - nagyobb bárpuloknál, melyeket egyre több wellness hotel és élménystrand, vagy szálloda területén megtalálhatunk.

Maga az üveg természetesen a fürdőszoba bútorok esetében ugyanolyan fontos szerepet játszik, elég csak a tükrökre gondolni, ami nélkül egy fürdőszobát sem tudok elképzelni, vagy ott vannak a zuhanykabinok, melyek alapanyaga szintén nagyon gyakran az üveg - hiszen maga a termék jellege szinte megköveteli a vízhez és a fürdőszobához illő átlátszóságot.

A különböző üvegek felhasználási lehetőségei emellett végtelen lehetőségeket rejtenek magukban, és még szinte biztos, hogy később is foglalkozom a témával.