2009. július 24., péntek

Napjainkban egyre jellemzőbb, hogy lakásunk különböző részeit nem csak a design, hanem a praktikusság szempontjából alakítjuk ki - erre jó példát nyújt a számtalan beépíthető háztartási gép - jelenleg a nagyobb gyártók, mint a Gorenje, Whirlpool, stb... mindannyian rendelkeznek beépíthető mikrosütőkkel, hűtőkkel, főzőlapokkal, de hallottam már beépíthető kávéfőzőről is.

Egy biztos, nem kevés helyet lehet megtakarítani ilyen módon, és némely megoldás még a szemnek is kedves. Ráadásul olyan helyes kis sarkokat lehet beépíteni egyedi konyhabútorokkal, melyeket némi méretvétel után rendkívül szépen meg tudnak nekünk csinálni, ráadásul mindenképpen jobban fog a konyha stílusához, méretéhez illeszkedni, mint egy előre gyártott bútordarab.

Az alábbi vetítés mondjuk nem kifejezetten beépíthatő háztartási gépek képeit tartalmazza, sokkal inkább egy kis inspirációt nyújt a konyhabútorok vásárlása, vagy készítése előtt.

2009. július 23., csütörtök

Meg kell hagyni, ezek a belsőépítészek tudnak bánni a színekkel, nem félnek attól sem, hogy túlságosan élénk elemeket használjanak munkájuk során. Többnyire óvják az embereket a belső terek kialakítása, vagy a falak festése során az élénk, erős színektől, mondván érzelmileg "felkavaró" lehet hosszútávon - itt viszont azt láthatjuk, hogy kellő ellensúlyozással kitűnően használható a belsőépítészeti kivitelezés alkotó folyamata során lényegében bármilyen szín. Ide egy kis fehér, oda egy kis halványszürke, közé meg egy csipetnyi piros, esetleg narancssárga.

A belsőépítész pedig nyilvánvalóan kreatív ember, ráadásul jobb rálátással dolgozik bármilyen helyen, mint a laikusok, így én szívesen rájuk bízok szinte bármilyen, a lakásomba illő színvilágot. Az eredmény önmagáért beszél, nekem legalábbis tetszik. Persze, nem az én lakásom...



Ők tudják, hol helyezzük el a megfelelő irodabútort, ami eleve nem is lehet akármilyen, főleg, ha mondjuk a falon retro-mintás tapéta, vagy hasonló festés van, esetleg ragaszkodunk az extrém csillárhoz - ebben az esetben nyilvánvalóan vagy egy egyszínű irodabútor a leginkább tetszetős megoldás, de az is lehet, hogy egy merészebb formájú irodaszék, és egy színes asztal a legmegfelelőbb. Az a lényeg, hogy amíg mi ezen hezitálunk, addigra egy lakberendező az egész stílust, elrendezést megálmodta rég!

2009. július 22., szerda

A tető kétségkívül létfontosságú eleme minden egyes háznak. A tetőnek kell elbírnia a téli csapadékot, az időjárás viszontagságait, valamint a tetőfedés során használt cserepeket, síklemezeket, magyarán bármely használható borítást, ami a gerendák fölé kerül.



Fontos része a tetőfedési munkálatoknak a csapadékvíz elvezetése, a megfelelő csatorna kiválasztása. Nagyon nem mindegy, mennyire tartós alapanyagból készül, hiszen a tűző nap, valamint rendeltetésének megfelelően az ereszcsatornán át zúduló csapadékvíz egyaránt öregíti, gyengíti a csatornarendszert - persze ez attól is függ, milyen alapanyagból is készült. A Lindab csatorna például rendkívül jó minőségű, tüzihorgonyzott bevonatú svéd acél alapanyagból készül, ami állítólag 50 évig megőrzi a csatornák kondícióját.

2009. július 21., kedd

Az autóbérlés árai jelentősen ingadoznak Budapesten is, de azért továbbra is megéri, ha mondjuk hirtelen egy hétvégére kéne egy kocsi. Autót bérelni már szinte minden sarkon lehet, a neten is elég nagy a kínálat - mindenesetre nem ördöngősség, csak jogsi kell az autóbérléshez, meg biztosan biztosítás is. Elég sok lehetőség van már különlegesebb gépjárművek bérlésére is, pl. vannak kifejezetten limuzinbérlő szolgáltatások.

Én, ha már bérlek, ilyen gépeket bérelnék szívesen: